Benvinguda

Apreciat/da company/a,

El dia 9 de maig de 2017 farà 150 anys que un grup de companys de la nostra ciutat varen apostar per la creació d’un col·legi propi per a una millor organització de la nostra professió, en benefici tant de la societat com dels propis advocats.

Durant tot aquest temps han estat molts els companys que han pertangut al nostre Col·legi i que han col·laborat perquè ambdós objectius esdevinguin una realitat, passant dels 23 inicials als 686 actuals. En aquest sentit han estat varis els reconeixements obtinguts, entre els quals destaca la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat atorgada per l’Ajuntament de Mataró a l’any 1992.

Quan a l’any 2012 vaig tenir l’honor de ser escollit degà d’aquest Il·lustre Col·legi, dos foren els objectius que des de la Junta de Govern varem marcar-nos, per un costat, incrementar i fomentar la participació del col·legiat en el col·legi i del col·legi en la societat i, per l’altra, que aquesta participació fos visible.

Perquè el col·legi funcioni i sigui eficaç, cal la implicació de tots nosaltres en la  seva activitat diària. Essent essencial aquesta participació, des de la Junta obrim les portes de totes les comissions,  tant les existents com les de nova creació, a tots els col·legiats que tingueu  interès en participar-hi. Amb aquesta finalitat, el mes de maig de 2016 es va acordar  una reestructuració de les comissions col·legials, la qual s’anirà desenvolupant al llarg del present 2017.

Tanmateix, també és necessària l’existència tant de personal, instal·lacions i d’altres mitjans, com d’una normativa adequada al temps actual,  essent aquest el motiu pel qual al llarg d’aquest 2017,  vint anys després d’haver-nos instal·lat a les actuals dependències,  procedirem a realitzar tant les obres necessàries de remodelació com la modificació d’estatuts i reglaments col·legials.

El Col·legi s’ha d’implicar cada vegada més amb la societat, entenent per societat tant la ciutadania com les diferents institucions públiques i privades amb les quals ens relacionem. Per això, al llarg d’aquest any realitzarem diferents activitats, entre les quals destaca, per la seva implicació general amb la ciutadania, la continuïtat en la signatura de convenis de col·laboració amb tots els Ajuntaments del nostre partit judicial que ens permeti interactuar en tots els municipis, adquirint un paper fonamental el delegat col·legial a cada Ajuntament.

Des de la Junta de Govern, s’estan organitzant diverses activitats per a celebrar el nostre 150è aniversari. Una d’elles ha estat la creació d’un logo especial per aquest esdeveniment en el qual a més de figurar l’any de fundació i l’actual s’ha integrat com a element essencial el que motivà la creació del col·legi i la seva continuïtat que no és altre que la d’estar AL TEU COSTAT, és a dir, al costat de tots els col·legiats, de totes les institucions públiques i privades que ens envolten i, fonamentalment, de la ciutadania.

Restem a la teva disposició per a qualsevol qüestió en què puguem ajudar-te i et convidem a participar activament en totes les activitats col·legials, ja siguin les pròpies del dia a dia o les que es facin per  commemorar el 150è aniversari.

_20160614_110318[16]

Julio J. Naveira Manteiga

Degà de l’Il·lústre Col·legi d’Advocats de Mataró

Entrevista del Degà a TV Mataró

El passat dia 3 de gener, el degà del col·legi Julio J. Naveira va asistir al programa de TV de Mataró L’Entrevista per parlar del 150 aniversari del col·legi.

Vídeo de l’entrevista

Calendari d’activitats del 150 aniversari

DESEMBRE

Dia 13

Jornada sobre la Nova llei de Regulació dels accidents de trànsit

A la Sala d’Actes del col.legi de 16 a 18 h.

Dia 22

Campanya de Recollida de Joguines i Aliments amb la col.laboració de la Creu Roja de Mataró

Album de fotos de les activitats

NOVEMBRE

Dia 12

1ª Cursa Popular Icamat. Sortida a les 9 del matí amb un recorregut de 10 km.

Dia 23

A la Sala d’actes, JUDICI i MEDIACIÓ simulades pels alumnes de l’Institut Laia l’Arquera de Mataró

Dia 29

A la Sala d’Actes, Jornada sobre els “Drets dels infants en les ruptures conflictives de parella”. Organitzat conjuntament per l’ACIM i l’Ajuntament de Mataró.

Album de fotos de les activitats

OCTUBRE

Dies 18, 19 i 20

 V TORNEIG PÀDEL JURÍDIC ESPECIAL 150 ANIVERSARI ICAMAT

Dimecres 18 d´octubre i dijous 19 d´octubre, de les 16 h. fins a les 20 h, i matí del divendres 20 d´octubre a les instal.lacions PÀDEL INDOOR MATARÓ.

Dia 18

A les 18 h.

A la Sala d’Actes del col.legi, sessió inaugural de les Jornades sobre Dret de Successions, que es realitzaran durant els mesos d’octubre i novembre.

Dia 25

De 18 h. a 20 h.

A la Sala d’Actes del col·legi, Jornada sobre els Drets dels Infants en les ruptures conflictives de parella.

Concretament, a la Jornada es parlarà sobre “Els aspectes legals relatius al procediment: qui, quan i com podem demanar mesures urgents per garantir la protecció de l’infant”.

Dia 25

Celebració del Día de les Comissions del Col·legi

Dia 26

A les 19,30 h.

GINTÒNIC CRIMINAL – A l’hotel Atenea de Mataró, i organitzat pel GAJ, sota el títol “La intervenció lletrada en l’àmbit dels menors i la coordinació amb l’equip tècnic de justicia juvenil”

Àlbum de fotos de les activitats

SETEMBRE

Dia 14

Jornada sobre la fiscalitat en les crisis matrimonials

De 17.00 a 19.00 h. a la Sala d’actes del Col.legi

 

Àlbum de fotos de les activitats

JULIOL

Dia 12

Día de la JUSTÍCIA GRATUÏTA

Es realitzaran diverses activitats i s’habilitarà al vestíbul del Jutjat una taula informativa per als ciutadans.

Dia 20

De 19,30 a 21 h.

A l’Hotel Atenea el Grup d’Advocats Joves organitza un nou GIN TÒNIC CRIMINAL sota el títol “Càlcul d’honoraris” amb la participació, a més de la Presidenta del Grup d’Advocats Joves, Judith Silveira, dels companys Mª Dolores Fernández Sáinz de la Maza, Manel Fernández Trenas i Antoni Acosta Oliveras.

Àlbum de fotos de les activitats

JUNY

Dies 7 i 8

Día 7 – de 14 a 16 h.  i  el Dia 8 – de 16 h a 18 h.

Es realitzaran a la sala d’actes del col.legi,  les sessions pràctiques del Curs d´Especialització Lletrada en Violència de Gènere que habilita per a l’exercici en el torn especial de violència de gènere.

Dia 14

De 17 a 19 h.

A la sala d’actes del col.legi, s’oferirà una sessió formativa sobre “La Força Probatòria dels Mitjans telemàtics: whatssap ,xarxes socials, gravacions privades i captacions“ a càrrec de la Sra. Natalia Fernández, Magistrada Jutgessa del Jutjat d’instrucció Número 2 de Mataró, les Sres. Taís Deus i Macarena Ortíz, de Fiscalia de Mataró i un pèrit dels MMEE , pendent de confirmació.

Dia 20

De 14 a 16 h.

A la sala d´actes del Col.legi es realitzarà la prova final del Curs d’Especialització Lletrada en Violència de Gènere que habilita per a l´exercici en el torn especial de violència de gènere.

Dia 22

De 17 a 19 h.

A la sala d´actes del Col.legi, s’oferirà una sessió formativa dirigida a tots els col.legiats sobre “Els drets dels animals“ a càrrec de les Sres. Magda Oranich, advocada i presidenta de la Comissió dels Drets dels Animals de l’Il.lustre Col.legi d´Adovcats de Barcelona, i Anna Mula, advocada especialista en els drets dels animals. També ens acompanyarà la companya Sra. María Teresa De Gea, la qual, com a Presidenta de la Comissió del Col.legi dels Drets dels Animals a més de moderar la jornada exposarà les línies de treball de la comissió.

Dia 29

De 17 a 19 h.

A  la  sala d´actes del Col.legi, s’oferirà un “Taller Pràctic sobre els estils relacionals per a professionals del dret“ a càrrec de la Sra. Mercè Alaball, mediadora, i el Sr. David Espinós, consultor en comunicació de Khimera Comunicació i Mediació.

Àlbum de fotos de les activitats

MAIG

Dia 3

Tindrà lloc l’acte solemne,  al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat,  del lliurament de la Creu de Sant Jordi al Col.legi.

Dia 12

A les 1o h.

A la seu del Col.legi se celebrarà el “ I Encuentro de Presidentes de Consejos Autonomicos del Consejo General de la Abogacía Española“.

A les 12 h.

Es reuniran a Mataró els exdegans dels 14 Col.legis d´Advocats de Catalunya, els quals estan  convidats a l’acte solemne de Sant Raimon de Penyafort del mateix día.

A les 18 h.

ACTE INSTITUCIONAL,  que aquest any es farà a l’Auditòrium del Centre de Congressos del Tecnocampus (Av. Ernest Lluch 32 , Tecnocampus-Mataró) el qual serà conduit per l’actor mataroní PEP PLAZA.

A l’acte està prevista l’assistència, entre d’altres, de les següents autoritats: l’Hble. Conseller de Justícia, Sr. Carles Mundó, l’Excm. MInistre de Justícia, Sr. Rafael Català, de l’Il.lma. Presidenta del Consejo General de la Abogacia Española, Sra. Victoria Ortega, de l’Il.lm. President Del Consell de l’Advocacia Catalana, Sr. Carles McCragh i de l’Il.lm. Alcalde de Mataró, Sr. David Bote. En el transcurs de l’acte, entre d’altres, tindrà lloc la imposició de togues als nous col.legiats i el reconeixement als advocats que enguany compleixin els 25 d’exercici de le professió.

A les 21,30 h.

Tindrà lloc el tradicional SOPAR a la Vil.la Minerva de Sant Andreu de Llavaneres.

Dia 17

De 17 h. a 19 h.

A la Sala d’Actes del Col.legi s´oferirà una sessió formativa sobre “Els Criteris d´Imputació de les persones jurídiques“ a càrrec de la Sra. Beatriz López Pesquera, Fiscal de Mataró, Sr. José Ignacio Vicente Pelegrini, Magistrat-Jutge  del  Penal 1 de Mataró i  la companya Sra. Nora Raquel Suita Pérez. 

Dia 18

A les 19 h.

Lliurament del premi Thos i Codina al millor treball de recerca dels estudiants de diferents instituts de Mataró.

Dia 23

De 17 a 19 h.

A  la  sala d´actes del Col.legi,  de 17 h a 19 h, s’oferirà una sessió formativa en dret laboral sobre “La venda d´unitats productives en concursos de creditors“ a càrrec del Sr. Jaume González Calvet,  Magistrat del Jutjat Social número 30 de Barcelona.

Àlbum de fotos de les activitats

Àlbum dels videos de l’Acte Solemne de Sant Raimon de Penyafort

ABRIL

Dia 6

A les 19 h.

A la Sala d´Actes del Col.legi es realitzarà una CONFERENCIA a càrrec del Sr. Màrius Serra que farà “algunes reflexions sobre la importància del llenguatge jurídic en la percepció general d’una llengua, amb especial èmfasi en les vicissituds del català en l’àmbit jurídic.”

Dia 18

A les 14 h.

A la Sala d´Actes del Col.legi la Sra. Teresa María Pitarch i Albós, presidenta de l´Institut Català de les dones de la Generalitat de Catalunya i el degà del Col.legi, Sr. Julio J. Naveira Manteiga, inauguraran el Curs d´Especialització Lletrada en Violència de Gènere que habilita per a l’exercici en el torn especial de violència de gènere organitzat pel Consell de l’Advocacia Catalana i amb seus presencials a Mataró, Granollers i Sabadell. A continuació, i fins les 16 h la ponent, Sra. Raquel Escurriol Martínez impartirà la primera sessió del curs.

Dia 20

De 17 h. a 19 h.

A la Sala d’Actes del Col.legi Jornada sobre la “Llei 4/2015, de 27 d’abril, de l’Estatut de la Víctima del Delicte.

Dia 27

De 18  a 20 h.

A la Sala d´Actes del Col.legi tindrà lloc la presentació del SIRECOVI (Sistema Registre de Comunicacions de Violència Institucional),   a càrrec de l´Observatori Penal i de Drets Humans de la UB i del Consell de l´Advocacia Catalana

Àlbum de fotos de les activitats

MARÇ

Dia 1

A les 16 h.

Organitzat per la Comissió de la Llengua del Col.legi juntament amb el Consell de l´Advocacia Catalana,  es realitzarà un TALLER PRESENCIAL en el qual es donarà informació per tal d´ajudar a resoldre dubtes en l´ús del català a la justícia.  Aquest taller serà impartit per la Sra. Anna Arnall , del Servei Lingüístic del Consell de l´Advocacia Catalana,  sota el títol:  Legítima o llegítima? Recursos lingüístics per a advocats.

Dia 22

De 16 a 19 h.

Dirigida als col.legiats,   a la Sala d´Actes del Col.legi,   s´oferirà una sessió formativa sobre “Les novetats i incidències en la tramitació d´expedientes d´estrangeria” i  sobre “L´aplicació pràctica de la Llei de Cooperació Jurídica Internacional que afecta a la tramitació de procediments d´àmbit civil i mercantil amb elements internacionals”,  a càrrec del Srs. Hipolito Vicente Cranero Sánchez i Francisco Solans Puyuelo,   advocats experts en estrangeria i participants en la Subcomissió d´Estrangeria del CGAE,   i la Sra. Blanca Padrós, advocada, Traductora Jurada i professora associada de Dret Internacional de la UPF així com Presidenta de la Secció de Dret Comunitari i Internacional de l’ICAB.  Tambè ens acompanyaran els companys David Querol Sánchez i Anna María Vidal Cardona, els quals com a Presidents de la Comissió de Dret Internacional del Col.legi a més de moderar la jornada exposaran  les línees  de treball de la comissió.

Dia 28

De 17  a 19 h.

A la Sala d´Actes del Col.legi farem una jornada informativa en relació als Refugiats a Catalunya,   juntament amb la signatura d´un conveni de Col.laboració amb la Creu Roja .

Àlbum de fotos de les activitats

FEBRER

Dia 10

A les 10 h.

A la Sala d´Actes del Col.legi es signarà amb l´Ajuntament de Mataró un conveni de Col.laboració per a millorar les condicions per a l’exercici de l’activitat professional dels advocats, en especial aquelles que reverteixen de forma directa en la ciutadania,  per tal que el Col·legi pugui ser-ne un referent i treballar conjuntament per convertir Mataró en la capital de la Justícia del Maresme.

Dia 15

A les 19 h.

Conjuntament amb l´Ajuntament de Mataró, i obert també a la ciutadania, el Col.legi ofereix una sessió informativa en relació a les diferents problemàtiques sorgides en relació a les clàusules terra, fent especial incidència en els serveis públics del SOJ . i Torn d´ofici que oferim des del Col.legi

Dia 16

De 16 a 19 h.

Dirigida tant als col.legiats com als funcionaris del partit judicial de Mataró, a la Sala d´Actes del Col.legi, s’oferirà una sessió formativa sobre “El Concurs de les Persones Físiques: la Segona Oportunitat” a càrrec dels Srs. Carlos Puigcerver Asor i Ramón García Llamas , Magistrat Titular i Funcionari del Cos de Tramitació Processal respectivament del Jutjat de 1ª Instancia Número 50 de Barcelona amb competència exclusiva dels concursos de persones físiques.

Dia 22

Per problemes d’agenda, ens veiem obligats a suspendre la Jornada d’Estrangeria que teníem prevista per aquest dimecres dia 22 de febrer.

La mateixa es realitzarà durant el proper mes de març, restant pendent encara de confirmar la data,  la qual us serà comunicada al llarg de la propera setmana.

Dia 27

De 17 a 20 h.

Dirigida als col.legiats, i a la Sala d´Actes del Col.legi, s’oferirà una sessió formativa sobre “La Cosa Jutjada en l’àmbit dels consumidors i els efectes retroactius de la clàusula terra declarada abusiva. Anàlisi del Reial Decret-Llei, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra“ a càrrec dels Srs. Jesús María Sánchez i Isidor García, advocats.

 

Àlbum de fotos de les activitats

GENER

Dia 19

A les 9 h.

Organitzada per la Comissió de Mediació del Col.legi i dirigida als alumnes de grau en ADE i Gestió de la Innovació, procedents del TecnoCampus, tindrà lloc a la sala d’actes del Col.legi una “Jornada divulgativa de la Mediació” en la qual s’exposaran les característiques generals del procediment per part de les companyes Sres. Montserrat Bonamusa i Anna Maria Vidal.

A les 18 h.

Oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc conjuntament amb l´Ajuntament de Mataró una sessió informativa sobre la mediació a la sala d´actes de l´Espai Gatassa sota el títol “Mataró Ciutat Mediadora”.

Dia 20

De 10 a 14 h.

Obert tant als col.legiats com a la ciutadania, el Col.legi a través de la Comissió de Mediació, dins del marc del Dia Europeu de la Mediació, oferirà una jornada de portes obertes per informar sobre els diferents serveis de mediació prestats pel Col.legi.  Aquesta Jornada es realitzarà a les instal·lacions col.legials dins de l´edifici judicial.

Dia 26

De 17 a 19 h.

Dirigida als col·legiats, tindrà lloc a la sala d’actes del Col.legi una sessió formativa sobre el  “Nou Reglament Europeu de Protecció de Dades“ a càrrec de la Sra. Esther Noda Camado, sòcia–cofundadora de la Consultora Datax.

Dia 31

De 18 a 20 h.

Dirigida a tots els professionals dels diferents sectors relacionats amb la infància, s’oferirà a la sala d’actes del Col.legi, una sessió formativa sobre “Les situacions de Vulneració dels Drets dels Infants en els Processos de Separacions Conflictives“ organitzada conjuntament amb el Servei de Benestar Social de l´Ajuntament de Mataró i l’Associació Catalana per a la Infància Maltractada – ACIM -.

Àlbum de fotos de les activitats

Galeries d’imatges i videos de les activitats

Imágenes 29 junio
Imágenes 30 junio
Imágenes 01 julio
Vídeos congreso

Organitza:

Amb el patrocini i col·laboració de: