Benvolgut company, benvolguda companya,

Com ja saps, a partir del moment en què varem tenir coneixement de la Consulta vinculant número V0179-17 de 25 de Gener de la Direcció General de Tributs que establia com a nou criteri que la prestació del torn d’ofici estava subjecte a IVA, amb el CGAE al davant, hem fet una sèrie d’actuacions per tal que aquesta consulta quedés sense efecte donades les característiques de servei públic obligatori i el seu caràcter indemnitzatori per tal de fer possible l’accés igualitari a la justícia per part de tota la ciutadania, de tal manera que aquesta prestació no ha d’estar subjecte a l´IVA.

La darrera actuació, fins al moment, va ser la reunió que en data d’ahir, dia 1 de març, va mantenir la Presidenta del CGAE, Sra Victoria Ortega amb el Ministre de Justícia, Sr. Rafael Català. Reunió en la qual s’assolí que el Govern impulsi una reforma urgent de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta, amb efectes de l’1 de Gener de 2017, en la qual es ratificarà l’OBLIGATORIETAT DE LA PRESTACIÓ, EL CARÀCTER INDEMNITZATORI DEL SERVEI PÚBLIC DEL TORN D´OFICI, I LA NO SUBJECCIO A L’IVA D´AQUEST SERVEI PUBLIC.

Igualment, una vegada aquesta proposició de llei sigui presentada al Congrés dels Diputats al llarg dels propers dies, la Direcció General de Tributs suspendrà de forma immediata l’aplicació de la consulta vinculant de 25 de Gener de 2017 amb efectes retroactius des de l’1 de gener, a l’espera de l’aprovació de la reforma de la llei, tramitació de la qual us anirem informant.

Amb aquesta actuació queda patent la importància que l’advocacia treballi unida pel bé comú en benefici del ciutadà i de tots els companys.

Per la vostra informació us adjuntem les notes de premsa que ahir a la tarda tant el CGAE com el Ministeri de Justícia van enviar a tots els mitjans en relació a aquest tema. (veure nota de premsa CGAE)  (veure nota premsa Ministeri de Justícia)

Desitjant que aquesta informació sigui del vostre interès

Us saluda atentament,

El Degà

Julio J. Naveira Manteiga

Mataro, 2  de març 2017